Om oss

Narva Scandinavia NASC bedriver handel med ljuskällor som lampor och lysrör. Verksamheten med lager bedrivs i Södertälje. Försäljning sker främst mot stora kunder i Sverige.
Narva Scandinavia är sedan juni 2012 ett i huvudsak helägt dotterbolag till Teqnion AB. NASC arbetar strukturerat med att leda över försäljningen från äldre belysningstekniker mot nya LED-produkter till proffsmarknaden i takt med att kundbeteenden och regelverk förändras. NASC har som mål att stärka sitt renommé som en kunnig och flexibel belysningsleverantör till allt från specialapplikationer på proffsmarknaden till vardagsbelysning. Arbete pågår med att specialisera kunderbjudandet. Ett ständigt pågående process där nya ljuskällor och leverantörer kontinuerligt utvärderas för att säkra ett konkurrenskraftigt kunderbjudande.

Vi är medlem i Belysningsbranschen samt i miljöorganisationer som REPA och El-Kretsen.

Lite kuriosa
Historien bakom Narva Scandinavia AB började 1991 med bolaget Unilite Energiljus AB som sålde ljuskällor ifrån Södertälje. 1997 fick Narva GmbH möjligheten att köpa en andel i bolaget och Unlite Energiljus AB fick ensamrätt att sälja Narvas produkter i Norden. Kort därefter bytte man namn på Unilite Energiljus till Narva Scandinavia AB.

Teqnion AB är en industrikoncern som verkar inom tre affärsområden: Industry, Growth och Niche. Genom dessa erbjuder Teqnion ledande produkter och specialistkompetens inom utvalda marknadsnischer.

Industrikomponenter Marknadsför elektromekaniska- och elektroniska komponenter från ledande utländska leverantörer till tillverkande företag och slutkunder inom industriautomation. Komponenter för fristående elkraft, generatorer, solpaneler, vindkraft, omvandlare, batteriladdare, batterier och kontrollsystem mm.

Elrond Komponent AB
Projekterar och levererar produkter för en störningsfri elmiljö. Åskskydd/Överspänningsskydd, UPS/Avbrottsfri kraft, Åskledare, Potentialutjämning samt nätaggregat.

GB Verkstads och Industrivaror AB Förbrukningsmaterial till verkstad och industri inom fästelement, hydralikkomponenter, rördelar, packningar, tätningar, kullager, lyftprodukter och transmissionartiklar. Med ett av Norrlands bredaste sortiment.

K-FAB Sverige AB är en flexibel och designande norrländsk leverantör av hembelysning med ett brett sortiment av både moderna och klassiska lampor i skandinavisk stil.

Air Target AB konstruerar och tillverkar unika system för målindikering baserade på akustik. Produkterna erbjuder noggrann och tydlig presentation av avståndet mellan en projektil och dess mål.

Cellab Nordia helhetslösningar för patologi, histologi, cytologi, cell- och molekylärbiologi.

Grimstorps Byggkomponenter  högeffektiv produktion av kundspecifika byggkomponenter.

Stans & Press  kundanpassad legotillverkning med plåt som utgångsmaterial.

Eloflex  marknadsledande i segmentet hopfällbara elrullstolar och en viktig aktör i hjälpmedelssektorn.

HEM1 Sydost AB  totalentreprenad inom bostadsbyggnadssegmentet.hjälpmedelssektorn.

Markis City Service AB  ett rikstäckande servicebolag inriktat mot rekonditionering, profilering och distribution av bl.a kylskåp inom dryckesindustrin.

Injab Kraft Teknik ABInjab Kraft Teknik AB är en av de ledande leverantörerna av ström- och mättransformatorer i Sverige. 

WiMa Propulsion AB ett kunskaps- och serviceföretag med inriktning på marina och industriella gasturbininstallationer.